Biografi

Kate Sandberg

Årets kunstner på Ebeltoft Kunstforenings Påskeudstilling 2008..

Kate Sandberg

Ørvadsvej 10

DK- 8220 Brabrand. Denmark.

Tlf: 8634 5400

Mail: sandberg.kate@gmail.com

B i o g r a f i

Kate Sandberg er født og opvokset i Danmark. Allerede fra fire års alderen, vidste hun, at hun ville være kunstner. Da Kate var elleve år, lavede hun seksten pennetegninger til illustration af H. C. Andersens eventyr. Disse tegninger er udstillet i H. C. Andersens hus i Asserbo.

Samtidig begyndte Kate at tage tegne- og male undervisning hos maleren og litografen Haakon Røeboe. Senere fik hun lektioner hos den danske maler Ole Kristensen. På “ Skolen for Boligindretning “ studerede Kate interiør, design og dekoration. Kate blev gift i 1956, og flyttede til Cairo I Egypten. Her studerede hun hos Zorian, en kendt armensk maler, og hos den tyske grafiker Christine Steinberg. Senere studerede hun hos den schweiziske maler Margot Veillon. Gennem sine fjorten år i Egypten malede Kate portrætter af indbyggere, og folk fra diplomatiet. I perioden udstillede Kate i Danmark, Sverige og naturligvis Egypten.

I 1970 flyttede familien til Algeriet, hvor Kate havde adskillige udstillinger, heraf to i Det Franske Kulturcenter. I årene 1972-75 arbejdede Kate i Algeriet sammen med den belgiske kunstner Josiane Duff. Kate flyttede i 1979 tilbage til Danmark, hvor hun gennem de næste fem år malede og udstillede i Danmark, Tyskland og Holland, samtidig med at hun studerede modeltegning ved Det Jyske Akademi og ved Grafisk Skole I Århus. I 1984 flyttede Kate til Nigeria, hvor både landskabet og indbyggerne var til stor inspiration for hendes malerier. Hun blev igen bedt om at male portrætter af lokalbefolkningen samt af expatriots (udlændinge i Nigeria). Kate udstillede på ACCI. (American Cultural Center, Ibadan). Kate rejste i 1988 til staten Oregon, USA, hvor hun opholdt sig i halvandet år. Hun malede og udstillede, samtidig med at hun modtog undervisning i litografi og intaglio ved Oregon State University.

I februar 1990 vendte Kate tilbage til Danmark, nedsatte sig i Århus, og blev, i 1990, ansat som dansk-arabisk tolk ved Århus Kommune indtil kommunesammenlægningerne var en realitet. Herefter flyttede Kate til Ebeltoft, hvor der nu er mere tid, overskud og inspiration til maleriet, som dyrkes dagligt og stadig giver mindelser om Nord- og Vestafrika der er så stor en del af hendes billedverden på godt og ondt. Godt: de smukke, farverige mennesker og deres kultur! Ondt: det exodus der sker i den del af verden i dag.